.jpg)
mat. NOMUS
Czy zastanawialiście się kiedyś, jak potrawy, forma podania oraz ich otoczenie wpływają na zmysły i sposób recepcji posiłku? Możecie sprawdzić to podczas wyjątkowej Kolacji w ciemności z Kariną Marusińską i Kolektywem Food Think Tank. Spotkajmy się w zaciemnionej przestrzeni NOMUSu, gdzie doświadczymy swoich zmysłów w ekstremalny sposób, skupiając się na teksturze naczyń, strukturze jedzenia, analizie dźwięków i zapachów.
Część naczyń, które będą używane podczas kolacji została wykonana pod kierunkiem projektantki Kariny Marusińskiej przez studentów Wydziału Ceramiki i Szkła wrocławskiej Akademii Sztuk Pięknych, w ramach interdyscyplinarnych projektów Food Think Tank.
INFORMACJE PRAKTYCZNE:
dla kogo: dorośli
prowadzenie: Karina Marusińska z Kolektywem Food Think Tank
prowadzenie: Karina Marusińska z Kolektywem Food Think Tank