PORTAL MIASTA GDAŃSKA

Atelier smaku na bursztynowym szlaku w Gdańsku

Atelier smaku na bursztynowym szlaku w Gdańsku
Od lipca na antenie Kuchnia+ można oglądać program, w którym Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszyli na bursztynowy szlak w poszukiwaniu smaków morza. Ci znani wegetarianie odwiedzają gdańskie restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych.
Więcej artykułów poświęconych Gdańskowi znajdziesz na stronie głównej gdansk.pl

Od lipca na antenie Kuchnia+ można oglądać program, w którym Jola Słoma i Mirek Trymbulak wyruszyli na bursztynowy szlak w poszukiwaniu smaków morza. Ci znani wegetarianie odwiedzają gdańskie restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych.

2


„Atelier smaku na bursztynowym szlaku” to telewizyjny cykl przygotowany przez program Kuchnia + (Canal +) wspólnie z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem oraz Biurem Prezydenta ds. Promocji Miasta Gdańska. Autorzy programu wraz z ekipą telewizyjną gościli w pięciu gdańskich restauracjach (Fellini, Restauracja Gdańska, Malinowy Ogród, Pomodoro i Pellowski) i odkrywali wegetariańskie smaki morza oraz atrakcje światowej stolicy bursztynu. W efekcie powstały nowe wegetariańsko – bursztynowe dania: bursztynowy bigos i zupa, pizza czy mufinek. Pierwszy odcinek programu został wyemitowany 1 lipca.
Można go obejrzeć tu:
http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_wideo_1050_odc-1-restauracja-gdanska_play.html

fot. Sting Communications


RP i DW