Link do opisu wydarzenia: Festiwal Smaków Regionalnych Gdańsk 2025

Festiwal Smaków Regionalnych Gdańsk 2025

Data: 1 - 2 marca 2025 r.
Godzina: 1 marca (sobota) - 10:00 - 18:00 oraz 2 marca (niedziela) - 10:00 - 18:00
Miejsce: AMBEREXPO ul. Żaglowa 11, Gdańsk
Wstęp: wolny
Organizator: AMBEREXPO - Międzynarodowe Targi Gdańskie SA
Wspieramy to!

Szczegóły wydarzenia

Festiwal Smaków Regionalnych Gdańsk 2025 to nowe wydarzenie skierowane do konsumentów, restauratorów, pasjonatów dobrej kuchni, gdzie ofertę przedstawią producenci lokalnej żywności i napojów z wielu regionów Polski.
stoisko na targach, kucharz nakładający danie z patelni na małe talerzyki, asystuje mu młoda kobieta

mat. Międzynarodowe Targi Gdańskie SA

Międzynarodowe Targi Gdańskie SA zapraszają 1-2 marca 2025 r. do AMBEREXPO, aby rozsmakować się w polskich regionach i miło spędzić czas. Wstęp wolny.

Festiwal będzie trwać dwa dni - w sobotę i niedzielę od 10:00 do 18:00.

Wydarzenie ma na celu promocję zdrowej żywności w każdej kategorii wiekowej, gdzie konsument otrzyma rzetelną wiedzę, a ponadto będzie mógł w ciekawy i alternatywny sposób spędzić weekend - kosztując pysznego jedzenia oraz korzystając z atrakcji towarzyszących festiwalowi.

Tu w jednym miejscu:

  •     odkryj kulinarne sekrety regionów
  •     spotkaj się z influencerami foodies
  •     odkryj Farmę Alexa i inne atrakcje dla dzieci
  •     odwiedź poranny ryneczek smaków


Dlaczego warto być na Festiwalu?

Edukacja i Świadomość Żywieniowa
Festiwal Smaków Regionalnych to także platforma edukacyjna. W ciągu dwóch dni uczestnicy będą mogli zdobyć wiedzę na temat zdrowego odżywiania oraz korzyści płynących z konsumpcji regionalnych i nieprzetworzonych produktów. Planowane są panele dyskusyjne z udziałem uznanych prelegentów oraz warsztaty, m.in. z przygotowywania kiszonek, zdrowych słodyczy czy jadalnych chwastów.

Produkty regionalne i zero waste
Podczas festiwalu będzie można zakupić szeroki wachlarz produktów regionalnych, w tym wyroby rybołówstwa, mleczne, mięsne, cukierniczo-piekarnicze, przetwory owocowo-warzywne, oleje, napoje i miody. Wydarzenie promuje także ideę zero waste, zachęcając do świadomej konsumpcji i minimalizacji odpadów, co wpisuje się w tradycję kuchni pomorskiej.

Co znajdziesz na miejscu?

  •     Food court pełen pysznych dań kuchni regionalnych
  •     Wysokiej jakości produkty od producentów z różnych regionów
  •     Świeże soki i wyśmienite mocktaile
  •     Naturalne przetwory i kiszonki
  •     Pokazy live cooking znanych szefów kuchni
  •     Prelekcje ekspertów ds. żywienia
  •     Zabawy i animacje dla dzieci
  •     Spotkania z influencerami foodies

Spotkajmy się!
1 marca (sobota) - 10:00 - 18:00
2 marca (niedziela) - 10:00 - 18:00

Przed wydarzeniem odbierz darmową wejściówkę, żeby nie stać w kolejce!

Miejsce