• Start
  • Wiadomości
  • Trójmiasto Restaurant Week: trzy dania za 49 zł. Zarezerwuj stolik

Trójmiasto Restaurant Week: trzy dania za 49 zł. Zarezerwuj stolik

Trójmiejskie restauracje w dniach 17-31 października zapraszają wszystkich smakoszy do odkrywania kuchni świata w ramach Trójmiasto Restaurant Week. Impreza pod hasłem „Destynacja Restauracja” pozwoli na degustację rozmaitych potraw z ręki najlepszych kucharzy, w promocyjnych cenach.
14.10.2018
Więcej artykułów poświęconych Gdańskowi znajdziesz na stronie głównej gdansk.pl
Restaurant Week to okazja, by zarezerwować wymarzony stolik w jednej z najlepszych polskich restauracji i spróbować trzydaniowego menu w przystępnej, festiwalowej cenie
Restaurant Week to okazja, by zarezerwować wymarzony stolik w jednej z najlepszych polskich restauracji i spróbować trzydaniowego menu w przystępnej, festiwalowej cenie
mat. prasowe

„Destynacja Restauracja” - to hasło tegorocznej edycji Restaurant Week, która odbędzie się w całej Polsce w dniach 17-31 października. 12. już odsłona tego kulinarnego święta obejmie swoim zasięgiem aż 13. regionów - po raz pierwszy zawędruje na Podhale, a ponownie m.in. do Trójmiasta.

- Hasło w prostej linii nawiązuje do odkrywania kuchni świata, poprzez polską scenę restauracyjną. Dlatego celem kolejnej edycji Restaurant Week jest przygotowanie kulinarnej podróży dookoła świata bez wyjazdu z miasta - zapraszają organizatorzy.

Wydarzenie będzie okazją do odkrycia nowych smaków nieznanych dotąd dań, przygotowywanych wedle lokalnych, nierzadko owianych tajemnicą receptur. Umożliwi podróżowanie poprzez jedzenie - przeniesie nas w odległe zakątki świata za pośrednictwem smaków i aromatów wydobywających się z oryginalnych przypraw.

W Restaurant Week wezmą udział najlepsze i najciekawsze restauracje specjalizujące się w kuchniach świata w Trójmieście. Znakomici kucharze przygotują trzydaniowe zestawy w promocyjnej cenie 49 zł.

Restauracje biorące udział w festiwalu są starannie selekcjonowane w oparciu o wysoką jakość kuchni i produktów, poziom autorskiego menu i poziom obsługi kelnerskiej. Nie mogą być także sieciówkami
Restauracje biorące udział w festiwalu są starannie selekcjonowane w oparciu o wysoką jakość kuchni i produktów, poziom autorskiego menu i poziom obsługi kelnerskiej. Nie mogą być także "sieciówkami"
mat. prasowe

Restauracje biorące udział w Restaurant Week 2018 „Destynacja Restauracja”:

GDAŃSK: Gvara, Nie/mięsny, Papieroovka, Pomelo, Restauracja 5. piętro, Restauracja Filharmonia, Restauracja Majolika, Verres en Vers, Wozownia Gdańska, Rada Miasta Food & Wine, Fino.

SOPOT: Dwie Zmiany, Fidel, Koncept, Nowy Świat, Pelican, Restauracja Cafe Polskie Smaki, Restaurant No. 88, Sztuczka Bistro.

GDYNIA: Cafe Cyganeria, Chwila Moment, Cozzi Ristorante, Esplendidos Restaurant, Fedde Bistro, Moje Miasto, Serio, Taverna Zante, Trafik Jedzenie i Przyjaciele, Osteria Fino, Tapas Barcelona.

Podobnie jak w każdej edycji, oprócz trzydaniowego menu spod ręki wirtuozów kuchni, na uczestników czekać będzie wiele niespodzianek. Jak co roku odbędzie się konkurs fotograficzny, w którym do wygrania będzie rejs do Włoch klasą Business i kolacja w Osteria Francescana - najlepszej restauracji świata. W cenie każdej rezerwacji jest także oficjalna festiwalu - woda Kropla Délice, od sponsora wydarzenia, Martini.

Rezerwacje na 12. edycję Restaurant Week trwają - zapisy odbywają się poprzez stronę Restaurant Week.

TV

120-letnia kamienica jak nowa