Zero Waste w kuchni – czyli jak nie marnować jedzenia i żyć bardziej świadomie
Czy wiesz, że statystyczny Polak wyrzuca rocznie ponad 100 kg jedzenia? Czas to zmienić! Zapraszamy na praktyczne warsztaty kulinarno-edukacyjne, które odbędą się 19 listopada w Restauracji Amber Side poświęcone idei Zero Waste i niemarnowaniu żywności.
Podczas zajęć:
- dowiesz się, jak planować zakupy i posiłki, by nic się nie zmarnowało,
- odkryjesz sprytne sposoby na wykorzystanie resztek w kuchni,
- przygotujesz pyszne dania z produktów „z drugiego obiegu”,
- poznasz zasady przechowywania żywności, które naprawdę działają,
- porozmawiamy o wpływie marnowania jedzenia na środowisko i domowy budżet.
Gdańsk siłę czerpie z roślin! I Ty spróbuj dietę dla planety!
Warsztaty mają charakter praktyczny i inspirujący – gotujemy, próbujemy i uczymy się, jak w prosty sposób wprowadzać ekologiczne nawyki na co dzień.
Prowadząca: Sylwia Majcher - edukatorka ekologiczna, dziennikarka, autorka kilku książek, w tym bestsellera „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku”, „Mniej mięsa”. Publikuje reportaże i wywiady kulinarne. Ciekawie i z pasją opowiada o kwestiach związanych z niemarnowaniem jedzenia, ochroną środowiska i racjonalnych wykorzystywaniu zasobów planety. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.
Prowadząca: Sylwia Majcher - edukatorka ekologiczna, dziennikarka, autorka kilku książek, w tym bestsellera „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku”, „Mniej mięsa”. Publikuje reportaże i wywiady kulinarne. Ciekawie i z pasją opowiada o kwestiach związanych z niemarnowaniem jedzenia, ochroną środowiska i racjonalnych wykorzystywaniu zasobów planety. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.
Dla kogo: dla Gdańszczan i Gdańszczanek, którzy chcą żyć bardziej świadomie, oszczędzać i dbać o planetę.
Czas trwania: 1h 55 min. (2 grupy każda po 20 os. 16:00 - 17:55 i 18:00 - 19:55). Można wziąć udział TYLKO w jednym warsztacie.
Liczba miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń!
Czas trwania: 1h 55 min. (2 grupy każda po 20 os. 16:00 - 17:55 i 18:00 - 19:55). Można wziąć udział TYLKO w jednym warsztacie.
Liczba miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń!
Link do rejestracji: WARSZTATY KULINARNE ZERO WASTE W KUCHNI | Komfort organizacji wydarzeń | Konfeo