Portal Miasta Gdańska
PL | EN | DE

Podsumowanie praktyk i... degustacja potraw

W poniedziałek 13 października o godz. 9.30 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku w odbędzie się podsumowanie dwóch międzynarodowych projektów realizowanych przez szkołę oraz praktyk zawodowych w Instytucie Poula Bocuse w Lyonie, które szkoła realizuje od 10 lat.

A
A

W poniedziałek 13 października o godz. 9.30 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku w odbędzie się podsumowanie dwóch międzynarodowych projektów realizowanych przez szkołę oraz praktyk zawodowych w Instytucie Poula Bocuse w Lyonie, które szkoła realizuje od 10 lat.

Międzynarodowymi projektami są: Leonardo da Vinci – „Hiszpańskie smaki, polska gościnność” oraz „Kulinarna Francja, początkiem drogi zawodowej”. Uczniowie przygotują potrawy – których będzie można skosztować! – prezentując swoje umiejętności zdobyte we Francji i Hiszpanii. Gościem i oceniającym potrawy będzie m.in. Piotr Kowalczuk – dyrektor Wydziału Rozwoju Społecznego.

 

Program uroczystości:

1. Powitanie gości

2. Prezentacje obu projektów.

3. Pokaz obsługi serwisu synchronicznego.

4. Prezentacje uczniów przedstawiające zakłady pracy, w których odbyli swoje praktyki (6 prezentacji)

4. Prezentacja umiejętności językowych uczniów w scenkach sytuacyjnych (3 scenki)

5. Podsumowanie

6. Degustacja potraw przygotowanych przez uczniów biorących udział w projekcie we Francji i Hiszpanii.

 

Komunikat do pobrania (88 KB)

Magdalena Kuczyńska

Biuro Prasowe

Referat Prasowy

Biuro Prezydenta ds. Komunikacji i Marki Miasta
ul. Nowe Ogrody 8/12
80-803 Gdańsk
prasa@gdansk.gda.pl

Herold Gdański
Herold Gdański
js

Biuletyn Informacyjny Rady i Prezydenta Miasta

Herold Gdański - nr 1/2019

HG_1
HG_1
brak autora
Pobierz: Herold Gdański 1/2019 (1.94 MB)