W poniedziałek 13 października o godz. 9.30 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku w odbędzie się podsumowanie dwóch międzynarodowych projektów realizowanych przez szkołę oraz praktyk zawodowych w Instytucie Poula Bocuse w Lyonie, które szkoła realizuje od 10 lat.
Międzynarodowymi projektami są: Leonardo da Vinci – „Hiszpańskie smaki, polska gościnność” oraz „Kulinarna Francja, początkiem drogi zawodowej”. Uczniowie przygotują potrawy – których będzie można skosztować! – prezentując swoje umiejętności zdobyte we Francji i Hiszpanii. Gościem i oceniającym potrawy będzie m.in. Piotr Kowalczuk – dyrektor Wydziału Rozwoju Społecznego.
Program uroczystości:
1. Powitanie gości
2. Prezentacje obu projektów.
3. Pokaz obsługi serwisu synchronicznego.
4. Prezentacje uczniów przedstawiające zakłady pracy, w których odbyli swoje praktyki (6 prezentacji)
4. Prezentacja umiejętności językowych uczniów w scenkach sytuacyjnych (3 scenki)
5. Podsumowanie
6. Degustacja potraw przygotowanych przez uczniów biorących udział w projekcie we Francji i Hiszpanii.
Magdalena Kuczyńska
Biuro Prasowe