Najważniejsze pozostaje bez zmian: będzie dużo wyśmienitego jedzenia i świetna atmosfera! Goście rozsmakują się w świątecznych potrawach, otoczeni zapachem grzybów, kapusty, ryb, barszczu i pierogów. Oczywiście nie zabraknie też słodkości – klasycznych wypieków bogatych w cynamon, goździki czy pomarańcze, ale i nowoczesnych deserów, wśród których będzie można znaleźć inspirację do własnych eksperymentów w kuchni.
Jak zawsze organizatorzy przygotują również moc atrakcji – pokazy kulinarne, spotkania autorskie, warsztaty plecenia świątecznych wianków, tworzenia kul śnieżnych, a dla najmłodszych warsztaty z elementami sensoplastyki®. Na festiwalu goście znajdą również strefę, w której bezpłatnie zapakują prezenty.
Co nowego?
Festiwal zmienia lokalizację i potrwa cały weekend z jeszcze większą liczbą wystawców!
Nowoczesna, loftowa hala na pierwszym piętrze Galerii Metropolia przez dwa dni będzie gościć smakoszy świątecznych potraw i deserów w wydaniu topowych restauracji, kucharzy i cukierników. Na najbliższej edycji znajdzie się też wiele innych, ciekawych stoisk. Nowoczesny design, naturalne kosmetyki, biżuteria, dodatki i akcesoria z pewnością ucieszą osoby, które rozpoczynają poszukiwania wyjątkowych prezentów dla najbliższych.