ZAFISHOWANI

Zafishowani

Obecnie w Zafishowanych szefuje Daniel Chrzanowski, który wcześniej przez trzy lata stał za sterami Kokieterii oraz gotował m.in. w gdańskiej restauracji Cico. Specjalizuje się w kuchni europejskiej z wyraźnymi elementami kuchni regionalnej. Był uczestnikiem wielu konkursów kulinarnych, zdobył również tytuł Mistrza Polski w Grillowaniu.

Szef kuchni potrafi oczarować rozmaitymi odsłonami ryb – czy to w domowej marynacie, przygotowanych metodą sous vide (czyli w niskich temperaturach), czy też pieczonymi lub wędzonymi. Każde z dań przygotowywane jest według autorskich receptur przy użyciu najlepszych, sezonowych składników.

Świeże ryby odgrywają tutaj najważniejszą rolę. W menu znajdziemy gatunki lokalne i te nieco bardziej egzotyczne. I tak, w Zafishowanych skosztujemy m.in. tatara z organicznego łososia, zupę rakową z pomidorkami concasse czy turbota w szafranowo-cytrynowym sosie. Zagorzali mięsożercy – bez obaw, na Was również czekają tu bardzo smakowite kąski!

Śledzik marynowany

Cena 20 PLN

Klasyczny marynowany śledzik przybrany nowoczesnymi kropeczkami musu pietruszkowego i jabłkowego oraz sałatką buraczkową w nietuzinkowej odsłonie. Czy to modern design by Paprocki&Brzozowski? Ależ skąd, to nowoczesna klasyka by Chrzanowski. Koniecznie sprawdźcie, jak smakuje!

Z dużych okien restauracji położonej nad brzegiem Motławy, zobaczyć można m.in. Narodowe Muzeum Morskie, statek Sołdek, filharmonię czy marinę.

Kontakt

ul. Tokarska 6
661 511 811
info@zafishowani.pl