ZAFISHOWANI

Szef kuchni – Daniel Chrzanowski

Obecnie w Zafishowanych szefuje Daniel Chrzanowski, który wcześniej przez trzy lata stał za sterami Kokieterii oraz gotował m.in. w gdańskiej restauracji Cico. Specjalizuje się w kuchni europejskiej z wyraźnymi elementami kuchni regionalnej. Był uczestnikiem wielu konkursów kulinarnych, zdobył również tytuł Mistrza Polski w Grillowaniu.

Opis

Szef kuchni potrafi oczarować rozmaitymi odsłonami ryb – czy to w domowej marynacie, czy przygotowanych metodą sous vide (czyli w niskich temperaturach), czy też pieczonymi lub wędzonymi. Każde z dań przygotowywane jest według autorskich receptur przy użyciu najlepszych, sezonowych składników.

Świeże ryby z Bałtyku odgrywają tutaj ważną rolę. W menu znajdziemy też jednak ryby słodkowodne i te nieco bardziej egzotyczne. I tak, w Zafishowanych skosztujemy m.in. marynowanego halibuta w ziołowej oliwie, zupę rakową z pomidorkami concasse czy suma europejskiego na kaszy jaglanej. Zagorzali mięsożercy – bez obaw, na Was również czekają tu bardzo smakowite kąski!
Z dużych okien restauracji zobaczyć można m.in. Muzeum Morskie, statek Sołdek, Filharmonię czy marinę.

Kontakt

ul. Tokarska 6
661 511 811
info@zafishowani.pl