SZAFARNIA 10

Szef kuchni – Grzegorz Labuda

Członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz międzynarodowego klubu Chaine des Rotisseurs i ambasador nurtu Modern Polish Cusine. Autor i współautor sześciu książek kulinarnych. W trakcie wieloletniej pracy gotował m.in. podczas wizyty George’a Busha w 2007 roku, szczytu przywódców europejskich państw G6 w 2007 roku, a także dla finalistek Miss World 2007 roku. W latach 2007 i 2008 nominowany był do nagrody Kulinarnego Oskara. W 2016 otrzymał tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej Polski Północnej w plebiscycie Żółtego Przewodnika Gault&Millau.

Na zdjęciu: Szef Kuchni Grzegorz Labuda wraz z Radosławem Gierałtowskim – zastępcą Szefa Kuchni.

Opis

Czy może być coś wspanialszego niż autorska kuchnia w otoczeniu pięknych widoków na Motławę, Długie Pobrzeże i Wyspę Spichrzów? Jeśli również uważacie, że brzmi to jak plan na idealny posiłek, to restauracja Szafarnia 10 jest miejscem dla Was!

Szef Labuda w kuchni kieruje się prostą zasadą: potrawy w menu nawiązują do regionalnych smaków i przygotowywane są zawsze z najlepszych składników zgodnie z kalendarzem sezonowości. Na kartach menu znajdziemy wyjątkowe kreacje nowoczesnej kuchni polskiej. Nie mogło w niej zabraknąć wyśmienitych, świeżych ryb, owoców morza (m.in. wprost z restauracyjnego homarium), różnorodnych mięs (w tym wspaniałej dziczyzny) oraz produktów sezonowych z lokalnych gospodarstw.

Restauracja wyróżniona została m.in. w plebiscycie Poland 100 Best Restaurants w 2016 roku.

Kontakt

ul. Szafarnia 10
58 600 85 00 / 58 733 60 02
restauracja@szafarnia10.pl