RITZ

Basia Ritz

Basia Ritz, pierwszy polski Masterchef, jest szefem w swojej autorskiej kuchni. Jej dania to czysta finezja, będąca efektem niebywałej umiejętności komponowania smaku, konsystencji i formy podania.

Basia podkreśla, że dostęp do świata kuchni i możliwość czerpania z kulinarnych tradycji zawdzięcza rodzinie.

Jest autorką kulinarnych książek, blogerką, stałym gościem w telewizyjnych programach, ale przede wszystkim jest gospodynią uczty, którą każdorazowo przygotowuje dla swych gości w restauracji Ritz.

Restauracja Ritz to przede wszystkim miejsce dobrych wrażeń. Otwarta przestrzeń lokalu, stonowane dźwięki muzyki, naturalne światło oraz widok na zabytkowy Gdańsk stwarzają atmosferę estetycznego wytchnienia.

Torcik z płatków pieczonych buraków z kremem z koziego sera

Cena 29 PLN

Plasterki chrupiącego buraka łączą grube warstwy koziego sera, ale co to za ser! Pochodzi od najbardziej znanego koziego serowara na Pomorzu. Przekąska jest lekka i kobieca i, jak kobieta, zaskakuje – tu kropeczka czegoś słodkiego, tam ostrego, wokół redukcja z rose i białego octu balsamicznego.

Zsynchronizowana współpraca obsługi gwarantuje profesjonalny serwis, który na każdym kroku zaskakuje dbałością o perfekcję detalu.

Karta jest krótka i zmienia się nawet co dzień, stwarzając szanse stałym bywalcom na spróbowanie sezonowych i lokalnych frykasów w różnych wydaniach. Przygotowywane przez szefową kuchni dania wyróżnia niebanalność i oryginalność zarówno smaku, jak i podania, a wszystkie kompozycje powstają na bieżąco.

Kontakt

ul. Szafarnia 6
58 74 201 74
ritz@restauracja-ritz.pl