ELIKSIR

Szef kuchni – Paweł Wątor

Współzałożyciel firmy thefood.pl, zajmującej się barem i kuchnią molekularną, współwłaściciel i współtwórca Eliksiru, były zastępca szefa kuchni w grupie Caprice Holdings w Londynie, były zastępca szefa kuchni hotelu Hilton w Gdańsku oraz były zastępca szefa kuchni Wojciecha Modesta Amaro w restauracji Amber Room. Z wykształcenia dietetyk, ekspert kuchni molekularnej, współautor książek kulinarnych.

Opis

Eliksir jest połączeniem koktajlbaru oraz eleganckiej restauracji. Po przekroczeniu jej progu wzrok natychmiast przykuwa 15-metrowy bar, będący sercem lokalu. Myślą przewodnią Eliksiru jest foodpairing, czyli umiejętność komponowania smaków dań i napojów. Dzięki temu każdej kreacji wychodzącej spod ręki szefa kuchni przypisany jest wyjątkowy koktajl, który intensyfikuje doznania smakowe.

Sam szef swą kuchnię określa mianem modernistycznej, bazującej na najciekawszych smakach z różnych rejonów Europy i świata, zawsze opartej na autorskich przepisach i tworzonej z najlepszych składników. Śmiałe łączenie jej z niesamowitymi koktajlami jest tym, co zaskakuje gości.

Kontakt

ul. Hemara 1 (Garnizon)
+48 570 191 910
info@eliksir.pl